Klimat

Dela sida

Klimat

Vårt nordiska klimat ger oss hårda väderförhållanden och samtidigt vi vill gärna ha låg energiförbrukning och hög komfort. För att lyckas med den kombinationen krävs dörrar och glaspartier som har goda värmeisolerande egenskaper och klarar att stå emot väder och vind.
Med produkter anpassade efter det nordiska klimatet kan vi upprätthålla både de estetiska och värmeisolerande egenskaperna.Aluminium är ett starkt och lätt material som håller i flera generationer. Därför används aluminium ofta i utsatta miljöer och på platser med tuffa väderförhållanden.

U-värde är ett mått på hur bra ett fönster eller en glasdörr isolerar. Ju lägre U-värde är, desto bättre är värmeisoleringen. U-värde beskriver hur mycket värme som passerar genom en kvadratmeter av fönstret eller dörren vid en temperaturskillnad på en grad Celsius. U-värdet anger den totala värmeförlusten från karm, ram och glas.

Genom att välja ett treglasfönster med aluminiumram och bruten köldbrygga har du en bra utgångspunkt för ett lågt U-värde. Om du dessutom satsar på en högisolerad karm blir tätheten ännu bättre. Sapa Selections isolatorer och tätningar begränsar värmeförlusterna på ett optimalt sätt och ger en hög luft- och vattentäthet.

Fönster 1086 utförande SX eller PX (Öppna PDF)
Dörr 2086 utförande SX (Öppna PDF)
Glasfasad 4150/ 4150 SX (Öppna PDF)

Våra klasser

Brandskydd

Läs mer

Säkerhet

Läs mer

Ljudisolering

Läs mer

Klimat

Läs mer

Skottsäkerhet

Läs mer

Brandgastäthet

Läs mer

Explosionsskydd

Läs mer

Korrosivitetsklass

Läs mer

Sortiment-tollor
Ta del av vårt kompletta standardsortiment

Sortimentet består av svenskproducerade kvalitetsdörrar testade under tuffa förhållanden. Välj mellan bland annat täta säkerhetsdörrar, stålpartier, glasfasader och aluminiumpartier.

Läs mer

Bygg
Vilka branscher är våra produkter förekommande inom?

Våra dörrar återfinns på samhällets mest centrala funktioner som sjukhus, fängelser, rättscentrum samt inom fastighet och industri.

Läs mer

stalglaspartier-maxidoor-fs
Vilken säkerhetsdörr behöver jag? Lugn, vi hjälper dig!

Vi håller hårt på både vår produktkvalitet och leveranskvalitet vilket medför att vi löser komplexa projekt i nära samarbete med både uppdragsgivare och leverantörer för bästa resultat.

Läs mer